Vanaf 10 december rijdt EBS in Zaanstreek - Waterland onder de naam MeerPlus

Vanaf 10 december rijdt EBS in Zaanstreek - Waterland onder de naam MeerPlus

PERSBERICHT 

Vanaf 10 december rijdt EBS in Zaanstreek - Waterland onder de naam MeerPlus. Vanaf dan start de nieuwe dienstregeling. Straks rijden er 24 uur per dag, 7 dagen per week bussen. Met andere lijnen, nieuwe routes, verbeterde haltes, snellere verbindingen, hogere frequenties en 24/7 openbaar vervoer. Ook veranderen sommige kaarten en abonnementen in Zaanstreek-Waterland. 

Nieuwe dienstregeling en maandenlang niet naar Amsterdam CS
Vanaf 10 december rijdt EBS voor MeerPlus een dienstregeling van 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Deze forse uitbreiding bestaat uit nieuwe verbindingen, vernieuwde haltes en een groter aanbod van bussen. De stads- en streeklijnen rond Zaandam en Purmerend rijden vaker en krijgen meer rechtstreekse verbindingen. Dit geldt ook voor verbindingen tussen Zaanstreek en Waterland. 

Er rijdt een nieuwe toeristenlijn en de nachtlijnen zijn uitgebreid. De nieuwe lijn N11 rijdt naar Monnickendam/Marken. De bestaande N94 en N19 (nu N92 en N94), rijden vanaf 10 december zeven dagen per week waarbij nieuw is dat de bussen ook rijden van Zaanstreek naar Amsterdam. Als gevolg van werkzaamheden kunnen de bussen uit Zaanstreek en Waterland vanaf 10 december niet naar AmsterdamCS rijden. Alle bussen rijden dan tot Amsterdam Noord. Alleen nachtbussen en toeristenlijnen blijven, door een andere route te nemen, wel van en naar Amsterdam CS rijden. De verwachting is dat de werkzaamheden tot in september duren. Alle wijzigingen zijn per lijn op MeerPlus.nl overzichtelijk op een rij gezet.

Nieuwe verbindingen
In Zaanstad komt een extra oost-westverbinding over de Zaan; lijn 69 rijdt via de Julianabrug en de Zaanse Schans, lijn 65 rijdt via de Bernhardbrug / Vincent van Goghweg.

In Purmerend rijdt een nieuwe Ringlijn die alle wijken verbindt: lijn 101 en 102 verbinden Purmerend Centrum, Weidevenne, De Purmer Zuid, De Purmer Noord, De Baanstee, De Koog, Overwhere, Wheermolen). Om de start van deze nieuwe Ringlijn in Purmerend te vieren, nodigt de gemeente Purmerend iedereen uit om gratis mee te reizen. Gratis reizen kan vanaf 10 december tot en met 1 januari 2024. Ook rijdt er tussen Purmerend een nieuwe lijn (370) naar Amsterdam Arena en Holendrecht. Deze lijn rijdt ook s’ avonds en in het weekend.

Vanaf Amsterdam Centraal station rijdt op zaterdag en zondag een nieuwe toeristenlijn (lijn 800) naar de Zaanse Schans en Volendam. In de zomermaanden rijdt deze lijn elke dag en ook in omgekeerde richting (lijn 801).

R-net en M-net 
In Zaanstreek-Waterland blijft de vertrouwde R-net-formule voor de lijnen waarop het vaakst gereden wordt. Nieuw is de M-net-formule, deze bussen zijn te herkennen aan de blauwe kleur en het M-net logo. Met de lijnen van M-net kun je comfortabel en makkelijk reizen. M-net is vergelijkbaar met een ‘sprinter’. Deze lijnen stoppen doorgaans op meer haltes en verbinden de wijken binnen de steden. De nieuwe bussen van R-net en M-net zullen in de komende maanden geleidelijk de oude bussen vervangen. 

Kinderen reizen gratis
Natuurlijk kun je straks, net als nu, in alle bussen reizen met OV-chipkaart en OVpay (betaalpas). 
De meest opvallende verandering in het kaartassortiment is dat kinderen t/m 11 jaar gratis reizen. Kinderen krijgen het gratis kaartje gewoon van de chauffeur. Veel andere zaken blijven min of meer onveranderd. Zo blijven de Randstad Noord Zone abonnementen gewoon geldig. Wel vervallen de specifieke Connexxion-producten in de Zaanstreek. Alle details zijn te vinden op de nieuwe website meerplus.nl. Goed nieuws tenslotte voor iedereen die 's nachts werkt of op stap wil: Er geldt niet langer een hoger nachttarief, maar in de nachtlijnen betalen reizigers hetzelfde tarief als overdag. 
    
Service
Bij de loketten kunnen reizigers terecht voor kaartverkoop, informatie en service. Er zijn loketten op station Amsterdam CS, metrostation Amsterdam Noord, busstation Purmerend en nabij busstation Edam. Nieuw is dat op station Amsterdam Noord en Amsterdam Centraal station vanaf 10 december 2023 ook reisassistenten aanwezig zijn om reizigers te begeleiden, assistentie te verlenen of informatie te geven. 
Ook kunnen reizigers na 10 december 2023 MeerPlus app downloaden in de stores.
De klantenservice van Meerplus is vanaf 10 december 24/7 bereikbaar via 088 862 82 08.

Over MeerPlus
Vanaf 10 december reist Zaanstreek-Waterland MeerPlus.
MeerPlus is de nieuwe manier van reizen, met slimme verbindingen, bussen die vaker rijden, optimale toegankelijkheid en een persoonlijke aanpak. MeerPlus staat voor een reis met Meer comfort, Plus extra keuzemogelijkheden, waaraan iedereen kan meedoen.

MeerPlus betekent: 

  • Altijd een fijne reiservaring, met plek en beleving voor iedereen. 
  • Reizen met alle vormen van het OV, volgens één hoge standaard 
  • Toegankelijk vervoer, waarvoor je makkelijk betaalt 
  • Digitaal platform waarmee je makkelijk zelf je reis regelt en goed geïnformeerd bent. 
  • Persoonlijke dienstverlening voor wie dat wil. Onze mensen maken het verschil.